Medlemmar, personal och styrelseledamöter i Fontänhuset Falun. Längst bak t.h. styrelseordförande Göran Forsén.

Fontänhuset Falun
officiellt invigt

Fredagen den 30 augusti var det dags att officiellt inviga Fontänhuset Falun. Finsam-Falun har varit drivande i processen för att få igång verksamheten och nu var det alltså dags för invigning.

Intresset var stort, ett hundratal besökare hade kommit för att önska lycka till. Bland annat kom delegationer från fontänhusen i Örebro, Göteborg och Stockholm för att gratulera nytillskottet i “familjen”.

Besökarna fick lyssna till styrelseordförande Göran Forsén som invigningstalade och till musik av elever från Kulturskolan Falun. Under eftermiddagen var det öppet hus i de nyrenoverade lokalerna med tillfälle att träffa fontänhusets personal och medlemmar.

Mediabevakning

Invigningen av Fontänhus Falun uppmärksammades också i media. Både FaluKuriren och Dala-Demokraten hade reportage, både på webben och i papperstidningen. Även Radio Dalarna rapporterade (se länk nedan).

FaluKuriren tisd 3 sept 2019.

Föreläsning

Folk från Fontänhuset medverkade också och berättade om verksamheten på onsdagens föreläsning på Falu lasarett. Föreläsningen ingick i Finsam-Faluns föreläsningsserie Psykisk hälsa – tillsammans gör vi skillnad.

> Läs mer om Fontänhus Falun
> Radio Dalarna: Inslag om Fontänhuset vid 2:43 samt 3:05!


Sjulsarvets gröna rehab i radion

Radio Dalarna sände torsdagen den 22 augusti ett fint reportage om verksamheten vid Sjulsarvets Gröna Rehab, som Finsam-Falun finansierat sedan 2012. Lyssna på inslaget vid 2.04.10 i sändningen!

> Lyssna på sändningen
> Läs mer om Sjulsarvets gröna rehab


Klartecken från ESF till ungdomsprojekt

Europeiska socialfonden har beviljat 5,5 miljoner kr till projektet Support framåt. Projektet riktar sig till unga, 15–24 år, med aktivitetsersättning från Försäkringskassan. Projektet ska tillämpa och utveckla SE-metoden (Supported Employment och Supported Education) för både praktik och utbildning. Ungdomarna som deltar i projektet ska få hjälp med att se möjligheter framför hinder och få ett ökat förtroende för samhällets vilja och möjlighet att ge stöd.

> Läs mer om Support Framåt