Vuxenslussen: Antonis Kassitas, projektledare ESF Framgången, Jenny Eriksson, arbetsförmedlare, Malin Finn, handledare AME, Karin Fredell, handledare AME, Kerstin Ingemarson, handledare AME, Pär Wennberg, hälsovägledare, samt AME-handledarna Ann-Caroline Furst och Anne-Lee Eriksson.

Frukostmöte:

Framgång för Vuxenslussen

Frukostmötet den 16 november handlade om samverkansplattformen Vuxenslussen. Den nya plattformen har tagits fram som ett ESF-projekt under namnet Framgången. Från årskiftet ingår Vuxenslussen i den ordinarie verksamheten.

På frukostmötet medverkade personal från Vuxenslussen och redovisade resultat och tankar från projektet.

Projektledaren Antonis Kassitas berättade övergripande om projektet. Vuxenslussen är en effektiv och långsiktig samverkansmodell som gör att fler individer som idag står utanför arbetsmarknaden, via nya typer av aktiviteter kan nå egenförsörjning. Tidigare har Falu kommun haft mycket höga kostnader för försörjningsstöd, jämfört med andra kommuner. Samverkan – bl a genom Vuxenslussen – är på väg att ändra på det. Av de 190 personer som deltagit i projekt Framgångens aktiviteter har 64 gått till arbete eller studier, minst 40 går f.n. på arbetsträning eller praktik medan minst 50 avslutats av andra skäl.  Klicka här för att läsa mer om Vuxenslussen.

På frukostmötet informerade också Jenny Eriksson som berättade om Arbetsförmedlingens roll i projektet, Pär Wennberg som pratade om sin roll som hälsovägledare, samt Malin Finn som presenterade arbetet i Selma-gruppen. Den sistnämnda arbetar med utrikesfödda kvinnor och ingår nu i Vuxenslussen.

Ett 70-tal personer deltog i frukostmötet.

> Antonis Kassitas presentation av projektet (pdf, 21 sid)
> Malin Finns presentation av Selma (pdf, 4 sid)