HÄNT I FINSAM FALUN

 

Vi fick fin respons av företagarna.

Vi fick fin respons av företagarna.

Frukost med företagarna

Ungefär 80 intresserade företagare deltog i en näringslivsfrukost på temat CSR (Certifiering Social Responsibility), där Finsam Falun var medarrangör.

Faluföretagarna bjöds bland annat på Östra teaterns föreställning “Churchill var inte heller klok”. Den handlar om hur ungdomar med Aspergers syndrom, ADHD samt lindrig utvecklingsstörning kämpar för att komma in i arbetslivet och hur dem kan skapa tillväxt i arbetslivet när dem väl når dit.

– En föreställning som berör och ger oss företagare en knuff i ryggen att arbeta med dessa frågor, kommenterade en företagare.

 Workshop

Efter föreställningen blev det en workshop om hur företag kan arbeta med att anställa personer med psykiska funktionsnedsättningar. Arbetsförmedlingens chef Elisabet Fyhr berättade om olika former av stöd som företagaren kan få. Och ICA Slätta berättade om vinsterna de sett med att arbeta med CSR.

– Vi har anställt sex personer med olika funktionsnedsättningar, vilket berikat vårt företag. Det är viktigt att även ge övriga medarbetare kunskap om dessa olika funktionsnedsättningar, så att de förstår och vet hur de kan stötta sina de här arbetskamraterna.