SAMVERKANSARENOR I FALUN

 

Föreläsningsserie 2019

Psykisk hälsa –
tillsammans gör vi skillnad

Finsam Falun arrangerar tillsammans med studieförbunden en serie föreläsningar om psykisk ohälsa m.m.

Föreläsningarna vänder sig till människor med erfarenhet av psykisk ohälsa, exempelvis anhöriga, yrkesverksamma, sådana som själva är drabbade eller som bara är intresserade av mer kunskap i ämnet.

Föreläsningarna är förlagda till kvällstid, oftast tisdagar eller torsdagar, med start kl 18.30.

Årets föreläsningar äger rum i Falu lasaretts föreläsningssal (mittemot biblioteket). Det är fri entré men man måste anmäla sitt deltagande. När du klickar på föreläsningen i kalendariet här intill, kommer du till en sida med information och ett anmälningsformulär.

Mer information: Petra Palmestål, 023-826 35

Föreläsningar våren 2019

• Den 29 januari inleder Christian Hedberg årets föreläsningsserie under rubriken “Ingen vill dricka kaffe med någon som är bitter”. För tolv år sedan bröt han ryggen i en olycka och förlamades från midjan och ner. Arrangör: ABF.

• Den 12 februari är temat ”Att leva med Asperger”. Lisa, Stina och Tove, tre tjejer i 20-årsåldern, berättar om livet med Asperger. Arrangör: Bilda.

• Den 21 mars handlar det om bipolär sjukdom. Simone Gynnemo, ordförande i Riksförbundet Balans, föreläser. Arrangör: Föreningen Balans i Dalarna och Vuxenskolan.

• Den 9 april föreläser Elisabeth Nilsson Jobs, specialist i klinisk psykologi, om vad diagnosen autism innebär och vilka symtom små barn kan ha. Arrangör: Folkuniversitetet.

• Den 7 maj är temat suicid. Pappa Chrestian och sonen Vincent berättar om sin resa för att förändra tabun och förebygga självmord. Arrangör: Sensus.

> Vårens föreläsningar 2019 (pdf)