Nedansiljans Samordningsförbund bildades 2007 och består av parterna Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Dalarna (fd Landstinget) och kommunerna Leksand, Rättvik och Gagnef. Förbundet är en egen juridisk person och leds av en styrelse som består av förtroendevalda och tjänstemän från de ovan nämnda parterna. Till sitt förfogande har förbundet en egen budget som parterna bidrar till.

Gagnefs kommun söker nu

Förbundschef

till Nedansiljans samordningsförbund

Uppgiften för samordningsförbundet är att effektivisera samverkan mellan parterna och genom samordningsförbundet kan parterna skapa insatser för individer att förbättra sin förmåga att utföra förvärvsarbete eller påbörja studier för att därigenom öka förutsättningarna att nå egen försörjning. Samordningsförbundet ger en möjlighet att skapa flexibla, effektiva och lokalt anpassade samverkanslösningar som ett komplement till parternas ordinarie verksamheter.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du leder och utvecklar förbundet och dess verksamhet tillsammans med förbundets styrelse. I tjänsten ingår projekt- och processledande arbete då du ansvarar för att utveckla samarbetet mellan förbundets parter och du kommer vara delaktig i förbundets insatser och utvecklingsarbete. Du sköter förbundets ekonomi och administration och företräder förbundet på tjänstemannanivå.

Arbetsuppgifterna innefattar beredning av ärenden och underlag till styrelsen samt verkställande av styrelsens beslut. Du ansvarar för att ta fram behovsanalyser liksom uppföljning av de verksamheter förbundet finansierar. Du sköter ekonomisk förvaltning med t.ex. budget, årsredovisning, upphandling m.m.. Du tillser förbundets omvärldsbevakning, information och kommunikation.

Kvalifikationer

• Examen från högskola eller universitet som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Dokumenterad erfarenhet av att leda och stödja projekt och processer
• God erfarenhet av att utveckla och leda samarbete och samverkan mellan olika verksamheter.
• Vana att arbeta självständigt med stort eget ansvar.
• Ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift liksom god kommunikativ förmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiskt ansvar inom offentlig förvaltning (budgetering, uppföljning, redovisning och analys). Du bör vara förtrogen med att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och ha kunskap om offentlig verksamhet inom arbetsmarknads- och rehabiliteringsområdet.

Som person är du är drivande och lösningsfokuserad. Du har en god analytisk förmåga och kan koppla olika delar till en helhet. Du får människor att arbeta mot samma mål och nå förväntade resultat. För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du kan utveckla relationerna med nuvarande och potentiella samarbetsparter.

Ansökan

Anställande part och arbetsgivare är Gagnefs kommun. Tjänsten är placerad i Leksands kommun men Rättvik eller Gagnef som alternativ placeringsort kan diskuteras framöver. Tjänsten är på 100 procent och tillsvidare.
Ansökan sker via Gagnefs kommuns digitala ansökningssystem (klicka på länken).

Sista ansökningsdag: 2019-04-23
Ange referens: SN/2019:61/02

Kontaktpersoner

Verksamhetschef Anna Yttervall, 0241-155 11
Förbundschef Tanja Mårtensson, 070-22218 07


> Utskriftsvänlig version av annonsen (pdf)

> Tillbaka till startsidan för Nedansiljans samordningsförbund
> Tillbaka till Finsam Dalarna