Fortsatt satsning på lösningsfokus

Södra Dalarnas samordningsförbund fortsätter satsningen på utbildningar i lösningsfokuserat arbetssätt.

I januari drar en kurs i lösningsfokuserat ledarskap igång. Dessutom arrangerar förbundet en vidareutbildning och fördjupning för dem som redan genomgått någon kurs i lösningsfokuserat arbetssätt.

Den 18 januari bjuder vi in till afterwork i Avesta. Då blir det buffé, kaffe och filmvisning samt reflektioner kring lösningsfokus under avslappnade former.

Samordningsförbundet är särskilt glada över att kunna presentera några lokala exempel på framgångsrik tillämpning av lösningsfokuserat arbetssätt. Det sker vid en workshop på Bjurfors konferens i mars.

>> Läs mer om utbildningarna


Fina resultat i förbundet 2016

Södra Dalarnas samordningsförbund finansierar Samverkansteam Avesta och Team Kraften i Hedemora/Säter. Båda verksamheterna hade fina resultat på individnivå.

I Avesta hade 57 procent av de avslutade deltagarna har nått arbete/studier/annan arbetslivsinriktad rehabilitering med en genomströmningstid på 13 månader. I Hedemora/Säter hade 52 procent av de avslutade deltagarna har nått arbete/studier/annan arbetslivsinriktad rehabilitering med en genomströmningstid på 20 månader.

Deltagarantalet i förbundsfinansierade utbildningar slog rekord: 463 personer i nio insatser. Södra Dalarnas samordningsförbund har satsat på lösningsfokuserade tvärsektoriella grund- och vidareutbildningar, riktade både till professionella och till ledare. Utbildningarna har lett till förstärkta samarbeten, bättre klientmöten och nya initiativ i samverkan.