SAMVERKAN I SÖDRA DALARNA

Södra Dalarnas samordningsförbund – Finsam för Avesta, Hedemora och Säter – bildades 1 jan 2005 och utvidgades 1 april 2013. Finsam hel- eller delfinansierar verksamheter där myndigheterna samverkar om arbetslivsinriktad rehabilitering.

 

Gemensamma utbildningar

Södra Dalarnas Samordningsförbund har identifierat gemensamma utbildningar mellan myndigheterna. Utbildningarna är strategiska verktyg som kan stärka samverkan och effektivisera välfärden än mer för dom som behöver det mest. På den här sidan listas utbildningssatsningar som har stöd av samordningsförbundet.

Lösningsfokuserat ledarskap – på din egen arbetsplats och i samverkan med andra

Lösningsfokuserade färdigheter hos ledare kan skapa förutsättningar för en, ännu mer utvecklande arbetsplats och organisation. Kursen vänder sig till förtroendevalda samt ledare med personalansvar och/eller samverkansuppdrag i samordningsförbundets medlemsorganisationer.
Utbildningen sker för tredje gången sedan 2016. Det blir sex dagar under våren 2018. Upptakten sker 15–16 januari.
Utbildningen hålls på Bjurfors Hotell och Konferens i Avesta.
>> Inbjudan ledarskapsutbildning

Afterwork lösningsfokus i Avesta

Välkommen till ett afterwork med tema lösningsfokus, den 28 mars på Samverkansteam Avesta, Kungsgatan 29. Vi bjuder på buffé, kaffe/te, ser på film och reflekterar tillsammans under avslappnade och trevliga former. Medarrangör är Svenska Föreningen för Lösningsfokuserad Korttidsterapi (SFLK). Drop-in från kl 17, film cirka 17.30.
>> Inbjudan afterwork om lösningsfokus

Ett steg till – vidareutbildning i lösningsfokus

Utbildningen vänder sig till alla som tidigare gått någon utbildning i lösningsfokus, exempelvis grundutbildningarna eller ledarskapsutbildningen. Under två skilda heldagar, den 13 april och den 18 maj, träffas vi på Bispbergs herrgård för att fördjupa våra insikter i lösningsfokuserad utveckling. Du ges möjligheter att bygga vidare på ditt egna hantverk och det vardagsnära arbetet. Det blir gott om tid att reflektera  över den utveckling du redan satt igång. Utbildningen leds av förbundschef Jonas Wells.
>> Inbjudan vidareutbildning lösningsfokus

Workshop: Lokala ledarskapsinitiativ med lösningsfokus

Välkommen den 9 mars att ta del av några lokala exempel på inspirerande ledarskapsinitiativ med lösningsfokus! Renée Bauer från Vårdcentral Avesta, Antonis Kassitas från Projekt Framgången i Falu kommun, samt Maria Lundgren och Angela Poroli-Eriksson från Hedemora kommun berättar om hur de tillämpat ett lösningsfokuserat arbetssätt i sina projekt och vardagsarbete. Det blir en garanterat inspirerande förmiddag på Bjurfors Hotell & Konferens!
>> Inbjudan workshop ledarskapsinitiativ