Ni inspirerar mig!

Lösningsfokuserade förantaganden
till stöd för bättre samtal och möten

av Jonas Wells

Denna bok samlar och behandlar lösningsfokuserade förantaganden, av många ansedd som själva kärnan i det lösningsfokuserade arbets- och förhållningssättet.

Från baksidan: ”I din hand har du en bok om förantaganden i det lösningsfokuserade arbetssättet. Förantaganden finns på ytan i alla våra frågor. Vi tar med dem in i våra samtal och möten genom det vi gör och säger. Denna bok samlar en rad olika sätt att beskriva dem på. Du bjuds in att upptäcka vilken kraft våra förantaganden kan ha, och vilken skillnad de kan göra.”

”Jonas Wells är förbundschef och utbildningsledare för Södra Dalarnas Samordningsförbund. Han är socialantropolog i grunden och har lång erfarenhet av utveckling av samverkan i offentlig sektor både lokalt och nationellt.”

Ur innehållet: Vad är lösningsfokuserade förantaganden? • Vad händer om vi skruvar upp våra förantaganden? • Listor över förantaganden: BRIEF, Steve de Shazer, förantaganden från ”Inbetween” och ”Snacka om mirakler”, Paul Hanton, Jackson & McKergow, Eve Lipchik och Insoo Kim Berg • Övningar: Anta att…, Tyst coachning, Typiska lösningsfokuserade frågor, Vilken skillnad skulle DET göra?, Tre stationer i ett rum.

För beställning: Skicka mail till jonas.wells@avesta.se med uppgift om antal och leveransadress samt ev fakturaadress.

Fakta om boken

Format: Inbunden
Språk: Svenska
Utgivningsdatum: Första upplaga 2018, andra upplaga 2020.
Förlag: Södra Dalarnas Samordningsförbund
Dimensioner: 170 x 125 x 10
Sidor: 94
ISBN: 978-91-984731-0-0

Pris: 100 kr + moms 6 % = 106 kr
Fraktkostnad tillkommer (en bok = 36 kr)