HÄNT I FINSAM VÄSTERDALARNA

 

Från beredningsgrupp till öppen dörr?

blädderblockHur vill vi att samverkan ska organiseras i Malung-Sälen och Vansbro, ska vi ha beredningsgrupper som träffas och lyfter samverkansärenden, eller vill vi hitta nya arbetssätt? Det var temat för dagen när beredningsgrupperna* i de båda kommunerna tillsammans med lokala samverkansgruppen* hade sin årliga samverkanskonferens.

Goda exempel

Konferensdeltagarna fick ta del av erfarenheter och exempel från mottagningsteam i Falun och vid Centralen i Leksand, som berättade hur de gjort när de bytte arbetssätt och vad som är skillnaden mot att jobba i beredningsgrupper (kika gärna in under Finsam Faluns respektive Nedansiljans sida och läs mer).

Engagerade diskussioner

Deras presentationer följdes av engagerade och intressanta diskussioner och man enades om vid samverkanskonferensen att de beskrivna exemplen låter intressanta och att man ska fortsätta dialogen kring hur man ska jobba vidare i Malung-Sälen och Vansbro.

 

*Beredningsgrupperna består av handläggare från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Dalarna och Malung-Sälens respektive Vansbro kommun.

*Lokala samverkansgruppen består av chefer från ovanstående myndigheter.